Opettaja

Kitarakoulun opettajana toimii Suomessa pitkään asunut ecuadorilainen Xavier Moreno Díaz, joka on kokenut kitaristi, musiikinopettaja, säveltäjä ja sovittaja.

Ensimmäisen kitaransa Xavier sai seitsemän vuoden ikäisenä, mutta hän rikkoi sen samana päivänä pelatessaan sillä tennistä - käyttäen pieniä kiviä pallon sijaan!

xavier_con_harmonica.jpgedit_1__kopio.jpg edit_2__kopio.jpg

Myöhemmin Xavier hyväksyttiin Antonio Neumane Conservatorio Nacional de Musica -korservatorioon (Ecuadorissa korservatoriot antavat korkeinta musiikinopetusta), jossa hänen kitaransoiton opettajansa oli japanilainen Ryuhei Kobayashi. Xavierin musiikkiopinnot huipentuivat, kun hän suoritti loppututkinnon musiikinopetuksessa.

Xavier on työskennellyt musiikin- ja kitarasoiton opettajana erilaisissa musiikkioppilaitoksissa, kuten musiikkiopistoissa ja konservatoriossa Ecuadorissa. Hän on myös opettanut kitaransoittoa kaksi vuotta USAssa - jossa toimi Ecuadorin kulttuurilähettiläänä - sekä myöhemmin Suomessa. Opettajana häntä voidaan pitää tavoitteellisena, mutta rentona, parhaansa antavana, innostavana ja luovana.

xavier_tocando_guitarra_1.jpgxavier_en_succat_3__kopio.jpgedit_3__kopio.jpg

 

 

 

 

 

             

Opettajan tehtävien lisäksi Xavierilla on pitkä kokemus yhtyemuusikkona sekä esiintyvänä kitaristina, joka on soittanut lukemattomissa konserteissa useissa maissa, kuten Ecuadorissa, Perussa, USA:ssa, Espanjassa, Etelä-Afrikassa, Israelissa ja Suomessa.

Xavier on vastaanottanut erilaisia kunniakirjoja ja voittanut monia kilpailuja Ecuadorissa sekä ulkomailla. Hänet on esimerkiksi palkittu parhaana kitaristina ja kolmen parhaan sävellyksen (kitaralle, duo kitaroille sekä duo pianolle ja poikkihuilulle) tekijänä kansainvälisissä kilpailuissa Miamin ja Los Angelesin kaupungeissa USA:ssa.